Gerd Persson donerar en miljon kronor

Nu har det hänt igen! Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice har fått en jättestor gåva – en hel miljon kronor. Gerd Persson, en av Sundsvalls mest framgångsrika företagsledare (se ST http://www.st.nu/ekonomi/en-av-stans-mest-framgangsrika-kvinnliga-ledare) har häromdagen för oss helt ovetande och oväntat skänkt en miljon kronor. Det är helt fantastiskt och underbart att det finns så engagerade människor, som vill uppmärksamma och stödja vår verksamhet.

Mellannorrlands Hospice är en idéburen verksamhet, vilket innebär att sociala mål sätts framför ekonomiska och att eventuell vinst återinvesteras i verksamheten som drivs utifrån sin värdegrund. Verksamheten syftar till att förmedla bästa möjliga lindring i en lugn och rofylld miljö, till gäster som befinner sig i livets slutskede och deras närstående och som har speciellt stora kroppsliga och existentiella behov. Mellannorrlands Hospice ägs till 100 % av Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice, och har vårdavtal med Landsting och Kommuner. Tyvärr är dock ersättningen genom vårdavtalet inte kostnadstäckande, varför vi är beroende av gåvor. Mellannorrlands Hospice har nu funnits i över 7 år. Det har utvecklats till en väletablerad och välutnyttjad verksamhet. Den nya stora gåvan gör det möjligt för oss att kunna fortsätta på den inslagna vägen. Gåvan ger en fortsatt möjlighet att förgylla tillvaron för våra gäster och deras anhöriga.

Återigen ett hjärtligt och stort tack till Gerd Persson för denna generositet. Men också tack till alla Er som genom mindre och större donationer och många minnesgåvor håller Mellannorrlands Hospice verksamhet gående.