Så firade vi Mellannorrlands Hospice 10 års jubileum

Så firade vi 10 år med Mellannorrlands Hospice.

Hösten 2017, mera exakt den 3 september, var det 10 år sedan Mellannorrlands Hospice öppnade sina portar och tog emot den första gästen. Nästan 4 veckor senare, den 27 september 2007, invigdes Hospice officiellt genom Hennes Majestät Drottning Silvia.

Sedan dess har Mellannorrlands Hospice utvecklats till en välfungerande och mycket efterfrågad verksamhet med hög kvalitet.

Det 10-åriga jubileum firade vi med flera evenemang:

• Allmänhetens dag på Kulturmagasinet:
    Lördagen den 23 september bjöd vi in allmänheten till Kulturmagasinets programsal där vi välkomnade besökarna med ett bokbord, ett bildspel och några muntliga anföranden för att berätta om Mellannorrlands Hospice tillblivelse, utveckling och några personliga reflektioner om hur det är att arbeta på Hospice. Ett 100-tal besökare kom, och det fanns också personal och volontärer närvarande som kunde berätta och informera. Av hänsyn till våra gäster och deras närstående kunde vi tyvärr inte bjuda in allmänheten på öppet hus på själva Hospice.
  • Jubileumsskriften:
    Denna dag lanserade vi också vår jubileumskrift, som är fullspäckat med berättelser, faktauppgifter och bilder. Är Du intresserad av att själv skaffa Dig ett eget exemplar av denna skrift, får Du gärna höra av Dig till oss. Vi säljer skriften för (minst) 100 kronor. Du kan gärna swisha beloppet till Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice, Swish-nummer 123 9006578. Ange då namn och adress dit vi kan skicka skriften.
  • Officiell ceremoni:
    Fredagen den 29 september bjöd vi in representanter för våra uppdragsgivare från Landsting och länets kommuner samt några andra personer som har varit och är betydande för Mellannorrlands Hospice. Närmare 50 personer deltog på denna högtid, som inleddes med ett anförande av Matthias Brian. Han berättade om tillblivelsen, utvecklingen och den aktuella verksamheten av Mellannorrlands Hospice. Han gav också några utblickar för framtiden. Efter detta fick vi och de gäster och närstående som just då vistades på Hospice, njuta av underbar musik av det Nordiska Kammarensemblet. Ceremonin avslutades med mingel och några fantastiska snittar som vår kock Jaana iordningställde.
  • Personalens firande:
    För att uppmärksamma och tacka vår fantastiska personal för deras kunniga och professionella vård som de förmedlar till våra gäster och deras anhöriga, bjöd vi in dem på en middag på Knausts Spegelsal fredagen den 6 oktober. Kunnig och professionell personal är ju en avgörande faktor för att våra gäster och närstående får en optimal palliativ vård i livets slutskede på Mellannorrlands Hospice. Denna personalfest avslutade vårt jubileumsfirande.
  • Ett tack och gratulationer från Hovet:
    När vi startade verksamheten för 10 år sedan, fick vi besök av HM Drottning Silvia, som invigde Mellannorrlands Hospice. Vi skickade nu en jubileumskrift till Drottningen för att också för Hennes Majestät berätta om de 10 åren som har gått. Vi fick inte vänta länge på ett svar där HM Drottningen framförde sina gratulationer till jubiléet med tillönskan om all framgång i vårt viktiga arbete. Här kan Du se Hovets svar.
  • Instiftande av två jubileumsstipendier:
    Till äran av 10 år med Mellannorrlands Hospice och för att belysa betydelsen av utvecklingen av och utbildningen i palliativ vård, instiftade Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice två stipendier i palliativ vård. Stipendierna syftar till att premiera C- och magister-uppsatser gjorda på Mittuniversitetet och som handlar om palliativ vård. Mera info om dessa stipendier hittar Du här.
  • Stort tack!
    • Vi vill gärna på det här stället gärna tacka alla för de fina presenter, blommor och lyckönskningar som vi fick ta emot i samband med vårt jubileum!
    • Ett jättetack också till alla som jobbade med att jubiléet blev till den högtid det också blev.
    • Inte minst ett innerligt tack också till alla givare av donationer till Mellannorrlands Hospice.
    • Och till slut också ett jättestort tack till all personal och alla volontärer (nuvarande och före detta) samt till alla styrelsemedlemmar (nuvarande och före detta) för alla Era insatser för att Mellannorrlands Hospice är det som det blev och är idag.