En stor donation till Mellannorrlands Hospice

EN STOR DONATION PÅ EN KVARTS MILJON KRONOR TILL MELLANNORRLANDS HOSPICE

En dag i april 2014, när vi öppnade de dagliga kontoutdragen för Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice, studsade vi till ordentligt. Vi fick gnida oss i ögonen och räkna ”nollorna” några gånger, tills vi insåg att vi har fått en enskild gåva på 250.000 kronor – en kvarts miljon kronor!

Givarna är ett par från Sundsvall. När vi ringde upp dem för att tacka, sade de att de hade tänkt göra detta sedan ett tag tillbaka, och gjorde nu slag i saken. De valde att inte vara anonyma givare för oss, i förhoppningen att andra skulle tänka sig ta efter och ge en gåva till Mellannorrlands Hospice, men de vill inte gärna vara med namn i media.

Mellannorrlands Hospice har nu varit i drift i sju år. Det har utvecklat sig till en väletablerad, välfungerande och behövlig enhet för människor med svåra obotliga sjukdomar och som har mycket stora speciella komplexa behov av vård och omvårdnad. Denna specialiserade palliativa (lindrande) vården ges i den specifika Hospice-miljön som vi har lyckats att skapa. Detta skulle inte ha varit möjligt utan alla små och stora gåvor som vi har fått ta emot från så många människor. Utan dessa och fortsatta gåvor skulle vi – trots vårdavtal med Landstinget Västernorrland och de flesta av länets kommuner – inte kunna fortsätta att vidmakthålla vår högkvalitativa vård och se till att våra gäster kan ta del av den guldkant vid livets slutskede, som de är värda att få.

Hjärtligt tack för denna stora gåvan! Och även jättetack till Er alla som har donerat och kommer att donera gåvor till Mellannorrlands Hospice!

 

För Insamlingsstiftelsen Mellannorrlands Hospice
Matthias Brian, dipl läkare palliativ medicin
Vice ordförande i Insamlingsstiftelsen

 

Stiftelsen står under överinseende och kontroll av Svensk Insamlingskontroll

 

Aktuellt

 
 
 
Copyright © 2021
Mellannorrlands Hospice
Växthusstigen 7
852 40 Sundsvall
T: 060-531 10 50
E: info@hospice.se