Mellannorrlands Hospice, ja tack!

 

Mellannorrlands Hospice öppnade 2007. Då hade insamlingen av pengar pågått under närmare 10 år. Utan donationer och gåvor, stora som små, hade vi inte kunnat starta hospice.

Nu bekostas den grundläggande vården av kommun och region (fd landstinget) genom vårdavtal. Dock är vi fortfarande beroende av donationer. Detta för att kunna göra det lilla extra som gör vården på hospice så speciell och för att upprätthålla högsta kvalitet i vården med kunnig, väl utbildad och engagerad personal. 

På Hospice finns även en egen kock som lagar mat från grunden och kan erbjuda önskekost till gästerna som vårdas på hospice, och till deras anhöriga. 

Vi har ett akvarium, en vinterträdgård med växter som kräver omvårdnad, en fontän, ett litet växthus där man sommartid kan sitta. Vi har ett brasrum för umgänge, en lekhörna för besökande barn.  

Tack vare gåvor och donationer kan också extra personal kallas in, vid behov. Ingen behöver vara ensam med sin oro. Någon har tid att sitta på sängkanten, lyssna och trösta.

Vård kan bedrivas även utan detta, men då man befinner sig i en utsatt situation kan det vara just det där lilla extra som gör att man orkar ett tag till.

Vi får numera mest pengar genom minnesgåvor efter en avliden i samband med begravningen. Men vi har också fått arv och större donationer. Tack till Er alla som har stöttat oss så generöst hittills. 

Vi vädjar om fortsatta gåvor och donationer, stora som små. Utan detta skulle vi inte kunna fortsätta ha vårt Mellannorrlands Hospice. 

Hjälp oss att behålla den fina vården med dess goda anseende på Mellannorrlands Hospice!

 

Aktuellt

 
 
 
Copyright © 2021
Mellannorrlands Hospice
Växthusstigen 7
852 40 Sundsvall
T: 060-531 10 50
E: info@hospice.se